Boerderij, slagerij en restaurant in één
Heerdeberg, Maastricht
Aan de rand van Maastricht vormen imposante mergelwanden het decor voor een agrarisch schouwspel. Al wandelend over het landgoed van Heerdeberg, tussen varkens, koeien en schapen, heb je een fantastisch uitzicht over de stad en haar groene uitlopers. Onder het genot van een lunch of diner in het eetcafe laat je het natuurschoon op je inwerken.
Het restaurant van Heerdeberg is het culinaire hart van het landgoed. In het restaurant voert boer, slager en kok Coenraad een van zijn drie ambachten uit. Van de Bonte Bentheimers die verderop staan te scharrelen, maakt hij gerechten als bloedworst en pate. Alles op de kaart komt van het landgoed of elders uit de streek en is huisgemaakt in de open keuken.
Heerdeberg is een geliefde plek waar zoveel mogelijk zelfvoorzienend wordt geleefd, net zoals de paters dat daar vijftig jaar geleden deden. De Romeinen hebben waarschijnlijk een villa gebouwd in dit agrarische paradijs.
Ontdekken
- Proef het vijfsterrenvarkensvlees van boer Coenraad
- Kom genieten van de streekkeuken
- Maak prachtige wandelingen rondom het landgoed
- Ontmoet de Bonte Bentheimers, Aberdeen Anguskoeien en Mergellandschapen
Leuk om te weten
- Bonte Bentheimer: oervarken van de Romeinen
- Fruitig erfgoed
- Graven is verleden tijd